50.00

Το Ανεξήγητο Τα Μυστήρια της Σκέψης του Χρόνου και του Χώρου 5 τόμοι

Πέντε τόμοι δερματόδετοι, Χάρτινη κουβερτούρα, 320 περίπου σελίδες ο κάθε τόμος, Πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση

Πρόλογος: Ο κόσμος είναι γεμάτος μυστήρια. Μια ακατάπαυστη εσωτερική παρόρμηση ωθεί φυσιολογικά το ανθρώπινο πνεύμα στην έρευνα και στη λύση των μυστηρίων που υπάρχουν γύρω του. Όταν αυτό επιτευχθεί, η έρευνα σταματά και η έμφαση τοποθετείται πλέον στα «πράγματα που ξέρουμε». Τέτοια εποχή είναι και η σημερινή. Ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος έχει ρίξει όλο το βάρος του σ’ αυτό τον τύπο, ξεχνώντας το αρχαιοελληνικό «Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα».
Ωστόσο, οι εδραιωμένοι κανόνες δεν παρέχουν πάντοτε την αναμενόμενη ασφάλεια. Όλο και κάτι ενοχλητικό θα συμβεί που θα κλονίσει την πίστη μας στα «πράγματα που ξέρουμε». Έτσι, τ’ απρόβλεπτο κινεί ξανά τους τροχούς της φαντασίας.
Τούτο το έργο είναι μια έκφραση του νόμου των αντιθέσεων. Θα βρείτε και ορθόδοξες και ανορθόδοξες θεωρίες, μα πουθενά δεν θα βρείτε μια μετά μανίας προσκόλληση στη «σιγουριά» ή στην «αβεβαιότητα». Τα «πράγματα που ξέρουμε» και τα «πράγματα που δεν ξέρουμε» είναι δυο τύποι γνώσεων που πρέπει να βρίσκoνται σε αρμονία. Η αλήθεια δεν κλείνεται σε ένα κουτί και δύσκολος είναι ο δρόμος των «εραστών της αλήθειας».

detail product

    No detail information

about the author

No Author assigned to this book