15.00

ΜΠΡΕΧΤ Ο Άνθρωπος και το Έργο του

Brecht: Τhe Man And His Work,  Μάρτιν Έσσλιν Απόδοση κειμένου Φώντας Κονδύλης Αρίων 1971, Σελ. 384 Γενική Κατάσταση Πολύ Καλή, Ελαφρώς Ταλαιπωρημένο Εξώφυλλο, Ελαφρώς Αποκολλημένο Οπισθόφυλλο

Εσώφυλλο: Το βιβλίο τούτο, που εκδόθηκε αρχικά το 1959, ήταν το πρώτο που έκανε την απόπειρα να δει εποπτικά τον Μπρεχτ, «τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη, το θεωρητικό του Θεάτρου και την πολιτική φυσιογνωμία». Στη δεκαετία που μεσολάβησε, το βιβλίο καθιερώθηκε σαν μια απ’ τις πιο διεισδυτικές και σημαντικές μελέτες που γράφτηκαν ποτέ για τον Μπρεχτ. Στο μεταξύ, είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές επιπρόσθετες πληροφορίες γύρω απ’ τη ζωή του, κι απ’ τις συνθήκες στις οποίες έζησε, καθώς κι ένας μεγάλος αριθμός απ’ τα προγενέστερα, αδημοσίευτα έργα του, επιστολές και ντοκουμέντα. Η αναθεωρημένη τούτη έκδοση ενσωματώνει όλο αυτό το νέο υλικό, που διαφοροποιεί μα δεν αλλοιώνει την αρχική ερμηνεία του «φαινόμενου Μπρεχτ».

Κριτικές:  Το βιβλίο τούτο που παρουσιάζει όχι μόνο τον Μπρεχτ αλλά και το θέατρο από το τέλος του Α Παγκοσμίου πολέμου ως τα μέσα της δεκαετίας του ’50 οφείλουν να το μελετήσουν οι πάντες και όχι μόνο όσοι ασχολούνται με το σύγχρονο δράμα. (The Virginia Quartely Rewiew)

 

detail product

    No detail information

about the author