12.00

Έτος 501 Η Κατάκτηση Συνεχίζεται

Τίτλος Πρωτότυπου: Υεαρ 501 The Conquest Continues Εκδόσεις  Μέδουσα/Τόπος Αθήνα 1994
Πάρα πολύ καλή Κατάσταση ISBN 960-8425-01-8 Διαθέσιμο Εξαντλημένο από τον εκδ.οίκο
Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ). Η πανίσχυρη αναλυτική σκέψη του Τσόμσκυ άνοιξε νέους ορίζοντες στη γλωσσολογία και επηρέασε τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και την επιστήμη των υπολογιστών. Τα πάνω από τριάντα βιβλία του Τσόμσκυ με κοινωνικό περιεχόμενο αποτελούν τη μεγάλη του προσφορά στον αγώνα της ανθρωπότητας για μια σωστότερη ζωή.
Στις 20 Οκτωβρίου 1992 έκλεισαν 500 χρόνια από την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Δηλαδή το 1992 αρχίσαμε να διανύουμε το έτος 501, εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου του Τσόμσκυ. Ο υπότιτλος “Η κατάκτηση συνεχίζεται”, δηλώνει χωρίς περιστροφές τη θέση του συγγραφέα για το τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα σήμερα.
Το τι έγινε αυτά τα 500 χρόνια, τα οποία είναι γνωστά ως η “Κολομβιανή Εποχή” ή η “Εποχή του 500χρονου Ράιχ”, όπως φαίνεται ότι θα προτιμούσε ως ονομασία ο Τσόμσκυ, και το πώς αυτά τα γεγονότα επηρέασαν τις σημερινές εξελίξεις αποτελούν το υλικό του βιβλίου.
Όποιος δεν έχει πλησιάσει τη σκέψη του Τσόμσκυ μέσα από τα βιβλία του ή μέσα από τις διαλέξεις του (πάνω από 100 διαλέξεις το χρόνο), αδικεί τον εαυτό του και είναι δέσμιος της άγνοιας. Σε έναν ειλικρινή και τίμιο κόσμο το ΕΤΟΣ 501 θα ήταν σχολικό βιβλίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΠΟΤΙΛΙΕΣ
Το μεγάλο έργο της υποταγής και της κατάκτησης
Το περίγραμμα της παγκόσμιας τάξης
Βορράς – Νότος / Ανατολή – Δύση
ΥΨΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ
Η δημοκρατία και η αγορά
Ανθρώπινα δικαιώματα: το ρεαλιστικό κριτήριο
Επίμονα θέματα
Ένα “ώριμο φρούτο”
Παγκόσμιες τάξεις παλιές και νέες: Λατινική Αμερική
Η τραγωδία της Αϊτής
Το βάρος της ευθύνης
ΜΝΗΜΕΣ
Δολοφονώντας την ιστορία
Ο Τρίτος Κόσμος στο εσωτερικό της χώρας
Πίνακας συντομογραφιών
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήρια

detail product

    No detail information

about the author