Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Βλέπετε 1–18 από 20 αποτελέσματα

 • Athens: The ancient heritage and the historic cityscape in a modern metropolis 80.00

  Εξαιρετική Κατάσταση Αθήνα 1994 Νο.140 σελ. 448 Σκληρό Εξώφυλλο Μεγάλο Σχήμα Excellent condition

  • ISBN-10: 9607036417
  • ISBN-13: 978-9607036414

   

  • Αντώνης Εμμ. Μπενάκης. 1873-1954. Ο Ευπατρίδης, ο Διανοούμενος, ο Ανθρωπιστής 25.00

   Συγγραφέας Ευθύμιος Σουλογιάννης Εκδόσεις Καστανιώτη  σελ. 146  28*27 Σκληρό εξώφυλλο Εξαιρετική Κατάσταση

   ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΡΙΑ
   ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
   Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΕΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ
   Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
   Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1926
   ΤΟ ΤΕΛΟΣ
   ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΙΠΕ
   ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   • Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου 25.00

    ΙSBN 9607646355 Άριστη Κατάσταση, Φωτογραφίες Δημήτρης Ταλιάνης Κείμενα Ευ. Βελιτζέλος, Νίκος Ζούρος

    Πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε στη Λέσβο ένα ιδιαίτερο φυσικό-γεωλογικό μνημείο, με παγκόσμια ακτινοβολία, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Μεγάλος αριθμός απολιθωμένων δέντρων, συγκροτούν το Απολιθωμένο Δάσος το οποίο εντοπίζεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, ενώ επεκτείνεται και στο θαλάσσιο χώρο. Αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης με ιδιαίτερα μεγάλη περιβαλλοντική, γεωλογική και παλαιοντολογική αξία. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ιδρύθηκε το 1994 (. . .) με σκοπό τη μελέτη, έρευνα, ανάδειξη, έκθεση, συντήρηση, φύλαξη και κάθε πρόσφορη αξιοποίηση του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Το Μουσείο, εκτός από την εκθεσιακή παρουσίαση των ευρημάτων, διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τα στελέχη για την έρευνα, μελέτη, προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους. Διαθέτει επίσης εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια και συμμετέχει σε σειρά ερευνητικών έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων. (. . .) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου προσελκύουν το ενδιαφέρον μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τη Λέσβο, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, το Μουσείο έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια σε δυναμικό μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, καθώς, στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, επιστημονικές συναντήσεις, διαλέξεις και προβολές.

    • Εισαγωγή στην Ολυμπιακή Παιδεία 35.00

     Γεώργιος Δ.Φαράντος Επιμέλεια Φλώρα Ορφανουδάκη Σελ. 254, αθήνα 2004 21*28 Σκληρό Εξώφυλλο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

     Απόσπασμα Προλόγου: Η προϊστορική, πρωτοελληνική U-RU-PI-JA-JO, κατά τη Linear B’, υπήρξε τόπος μητριαρχικού πολιτισμού, πρωτοθρησκείας και λατρείας της Magna Mater, καθώς και τόπος όπου ελάμβαναν χώρα πρωτοελληνικά παιχνίδια γυναικών. Η πρωτοελληνική Ολυμπία έγινε τόπος συνάντησης Πρωτοελλήνων και Ελλήνων, μετά την οποία επιβλήθηκε ο ελληνικός πατριαρχικός πολιτισμός με θρησκεία το Πάνθεον, το οποίο είναι συγκρητιστικό και όπου κυριαρχεί ο πατήρ των θεών και των θνητών, ο Ζευς. Ο Ζευς αναδείχθηκε σε υπέρτατο θεό της Ολυμπίας, προς τιμήν του οποίου ελάμβαναν χώρα γιορτές, τα Ολύμπια, αγώνες, οι περίφημοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και λατρείες, στις οποίες υπάγονταν η Άλτις, τα ιερά, το μαντείο του Διός και άλλες ιερές και εθνικές παραδόσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως Πανελλήνιοι Αγώνες πάνω από μια χιλιετία, αναδείχθηκαν απ’ τον κόσμο των ελληνικών πόλεων και την ελληνική οικουμένη σε μέγα θεσμό παιδείας, πολιτισμού του σώματος, αθλητισμού και ανθρωπισμού, σε μία μεγάλη παράδοση καλλιέργειας, μνήμης, ελληνικότητας, οικουμενικότητας και αυτογνωσίας, σε ένα καύχημα ανώτατης θεωρίας και πράξης σχετικά με την ολική κατάφαση του ανθρώπου. (. . .)

      

     • Ζωγραφική και Εγκέφαλος από τη Ρηνιώ Μουρέλου 12.00

      Εξάντας 2008 σελ. 120 (27*21) Σκληρό Εξώφυλλο Άριστη Κατάσταση

      Η εικαστική δουλειά της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έρευνα πάνω στην λειτουργία της όρασης και γενικότερα του εγκεφάλου, την αποδόμηση της φόρμας, το πάντρεμα των υλικών και των τεχνικών. Η Ρηνιώ Μουρέλου-Κυριαζίδη είναι μια ευρηματική ζωγράφος, μια ξεχωριστή και μοναχική περίπτωση, θα μπορούσε να πει κανείς, στον ελληνικό εικαστικό χώρο. Η έρευνά της, που προβάλλεται σε πρώτο επίπεδο στους πίνακές της, έχει να κάνει με μια πρωτότυπη γραφή, η οποία συνίσταται σε ποικίλα γεωμετρικά σχήματα, παραστατικά ή αφηρημένα θέματα, έντονα χρώματα και, συχνά, τρία επίπεδα καμβά. Σε δεύτερο επίπεδο, καθαρά επιστημονικό, με τη δουλειά της επιχειρεί να εικονοποιήσει τις διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου, καθώς επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που δέχεται. Πολλές εικόνες κατακλύζουν τον εγκέφαλο, μερικές από τις οποίες τελικά επιλέγονται, για να προβληθούν με αφαιρετικό τρόπο στη σκέψη του κάθε καλλιτέχνη και να μεταπλαστούν στη συνέχεια σε έργο τέχνης, σε δημιουργία.

      • Η Αρχαία Πόλη Η ζωή στην Αθήνα και στη Ρώμη 16.00

       Αθήνα 2011, σελ.258 (28*21)Σκληρό Εξώφυλλο Εξαιρετική Κατάσταση/ Μικρή σφραγίδα  με την ενδειξη:

       Τιμης Ενεκεν σε εσωτερική σελίδα

       Αθήνα και η Ρώμη παρουσιάζονται με έξοχο τρόπο από τον Πίτερ Κόννολλυ. Οι θαυμάσιες λεπτομερειακές αναπαραστάσεις των κτιρίων προσφέρουν την αφετηρία για μια παραστατική εξερεύνηση των δύο μεγάλων πόλεων και της ζωής των κατοίκων τους. Η εικονογράφηση του Πίτερ Κόννολυ είναι μοναδική, καθώς αποτελεί ένα μείγμα σχεδιαστικής ικανότητας, φαντασίας και εξονυχιστικής έρευνας. Το κείμενο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών, από νέους μέχρι επαγγελματίες ιστορικούς.

       ΜΕΡΟΣ Ι: ΑΘΗΝΑ
       ΕΙΣΑΓΩΓΗ
       1. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΏΝΑΣ
       2. ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
       3. ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
       4. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
       5. Η ΕΡΓΑΣΙΑ
       6. ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
       7. ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
       8. ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
       9. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
       ΜΕΡΟΣ ΙΙ
       ΕΙΣΑΓΩΓΗ
       1. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
       2. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
       3. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
       4. ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
       5. ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
       6. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
       7. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
       8. ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΠΑΝΘΕΟΝ
       9. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ
       10. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
       11. ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ
       12. ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ
       13. Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ
       14. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΥΤΡΑ
       15. Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
       ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
       ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
       ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

       • Θήβα – 40 Αιώνες Στοιχίζονται στην Ιστορία

        Συγγραφέας:Γιάννης Λάμπρου | Εκδόσεις:Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης:2003 |  Σελίδες: 324 (22*30)| Σκληρό Εξώφυλλο

        Ιστορική Αναδρομή της Πόλης της Θήβας από τους Αρχαίους Χρόνους έως και τις Μέρες μας. Πλούσιο Φωτογραφικό Υλικό

        • Ινδία, Χρώματα Ζωής – Ιndia Colours of Life 30.00

         Φωτογραφίες Ξένια Γκούμα Λεκανίδη  Ελληνικά-Αγγλικά 2008 (21*29) 168 σελ.  Σκληρό Εξώφυλλο Αθήνα 2008 Εξαιρετική Κατάσταση

         Νέο Δελχί-Άγκυρα- Τζαιπούρ–Τζοντπούρ-Ουνταιπούρ

         Φωτογραφικό λεύκωμα με εισαγωγικά κείμενα του Ν.Βαλαωρίτη, Β. Βερούτη, Λ.Τσιριγκούλη και της φωτογράφου.

         Ινδία, μια χώρα που στο μυαλό μας φαντάζει τόσο αντιφατική και ίσως γι’ αυτό ελκυστική. Μια χώρα που για πολλούς συμβολίζει μια πνευματική αναζήτηση, καθώς συναντάς σε κάθε βήμα ένα μυστικισμό άμεσα συνδεδεμένο με τους θεούς και τους μύθους. Μια ονειρική χώρα λοιπόν, που στον κόσμο των παραμυθιών θα τη ζωγράφιζες μ’ ένα πέπλο από πάνω της που την κάνει μαγική, καθώς έντονα χρώματα ξεχύνονται και βάφουν την καθημερινότητα και τα όνειρα των ανθρώπων της. (. . .)

         • Καστοριά Ταξίδι στο Μύθο και στην Ιστορία 16.00

          Η Νύμφη της Δυτικής Μακεδονίας και το Παγκόσμιο Κέντρο της Γουνοποιίας. Μια Πόλη με Ιστορικό, Τουριστικό και Εμπορικό Ενδιαφέρον

          Συγγραφέας: Πάνος Κρίκης |  Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 2006 | Σελίδες: 172 (20*18) Μαλακό Εξώφυλλο

           

          • Κωνσταντίνος Α. Δοξιάδης Κείμενα Σχέδια Οικισμοί 30.00

           Εκδόσεις Ίκαρος Αθήνα 2006 Επιμέλεια Αλέξανδρος-Ανδρέας Κύρτσης Μετάφραση Κειμένων Δοξιάδη Μαίρη Kιτρόεφ  Σελ. 502 (30*24)  Μαλακό Εξώφυλλο  Εξαιρετική Κατάσταση

           Ελάχιστοι είναι οι πολεοδόμοι παγκοσμίως, το έργο των οποίων μπορεί να συγκριθεί ως προς τον αριθμό των ρυθμιστικών σχεδίων, ως προς τη διεθνή παρουσία, αλλά και ως προς τη θεματική ποικιλία των μελετών, με αυτό του Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Με την παρουσίαση κειμένων, σχεδίων και φωτογραφιών των σημαντικότερων έργων ενός από τους πιο μεγάλους σχεδιαστές του χώρου στον 20ο αιώνα, αλλά και με την παράθεση των κυρίων σταθμών της δυναμικής του σταδιοδρομίας, ο τόμος αυτός αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης του εύρους και του περιεχομένου της πολύπλευρης δράσης του. Στο εισαγωγικό σημείωμα που ακολουθεί υπογραμμίζονται όψεις της προσωπικότητας και των ιδεών του, καθώς και το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ανέπτυξε τη δράση του. Επισημαίνονται επίσης οι ουσιώδεις πλευρές της σκέψης του, που ο αναγνώστης στη συνέχεια θα μπορέσει να διαβάσει μέσα από τα ίδια του τα κείμενα, επιλογή των οποίων αποτυπώνεται σε αυτό τον τόμο. (. . .)

           • Λιβαδειά- Ορμητήριο Θεών, Νυμφών και Ηρώων 33.50

            Συγγραφέας: Γιάννης Λάμπρου | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 2008 | Σελίδες: 242 (30*24) Σκληρό Εξώφυλλο

            Ιστορική Αναδρομή Της  Πόλης της Λιβαδειάς, που Ξεκινά Από τους Μυθικούς Χρόνους. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εικόνες.

            Λιβαδειά. Βαθιές οι ρίζες της στη μακραίωνη ιστορία, αμάραντο λουλούδι αισθητικής κι ομορφιάς, χιλιοτραγουδισμένη πόλη ηρωισμού κι αξιοσύνης. Ακριβός ο απόηχος απ’ τις κορφές του Παρνασσού κι ο ρυθμός απ’ τον Ελικώνα εξαίσιος. Το σιγοκελάρισμα της Έρκυνας μαγευτικό και το μυστικό του Τροφώνιου επτασφράγιστο. Λιβαδειά. Κάστρα, μνημεία, πολιτισμός, γράμματα, δόξα, ισχύς, οικονομική ευρωστία. Άνθρωποι προκομμένοι, ξεχωριστοί και υπερήφανοι. Άνθρωποι και τόπος ένα σύνολο αξιοζήλευτο που σμίλεψαν και λάξεψαν στο χρόνο το δικό τους “είναι” στο γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Κοινωνούς αυτής της μακρόχρονης ιστορικής πορείας επιχειρούμε να καταστήσουμε τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου. (Από τον πρόλογο).

            • Μάσκες Θέατρο Masks Theatre 35.00

             Διονύσης Φωτόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 1980 σελ.195 (23*23) Σκληρό Πανόδετο Εξώφυλλο Εξαντλημένο Εξαιρετική Κατάσταση

             Masks Theatre Dionysis Fotopoulos Kastaniotis Editions Athens 1980 Bilingual Greek English Perfect Condition

             Η εικόνα είναι από το εσωτερικό του βιβλίου Το εξώφυλλο είναι μαύρο.

             Πρόλογος: Αφορμή για να γίνει αυτό το βιβλίο ήταν μια έκθεση που δεν έγινε ποτέ. Είναι ένα βιβλίο δεκαπέντε χρόνων δουλειάς πάνω στις θεατρικές μάσκες: Το πώς σκέφτηκα, τί μάσκες πρωτοείδα στον ελληνικό χώρο, από που ξεκίναγα, το πώς άλλαζα πολλές φορές, τί στοιχεία χρησιμοποίησα, καθώς και τους χώρους που οι μάσκες ζωντάνευαν καθώς και τους χώρους που οι μάσκες ζωντάνευαν και ό,τι απέμεινε από γράμματα και συμβουλές φίλων και δασκάλων σε αυτό το θέμα. Διονύσης Φωτόπουλος

             • Με ευχετήριες κάρτες διαδρομές στον χρόνο 35.00

              Αθήνα 2011 Εκδόσεις Polaris (Τράπεζα Πειραιώς)  σελ. 440 Σκληρό Εξώφυλλο Εξαιρετική Κατάσταση, Με το κουτί του Καινούριο ΙSBN 9789606829321

              Κάρτες κάθε εποχής, με παιδιά και ζευγάρια με ροδαλά μάγουλα καλοντυμένα και υγιή, να καθρεφτίζουν μια ανείπωτη ευτυχία και συχνά να αποκαλύπτουν τις σύντομες ιστορίες των ιδιοκτητών τους. Ευχετήριοι λογότυποι πάνω τους με λίγες αράδες καλογραμμένες ή ανορθόγραφες αποκαλύπτουν την καταγωγή του αποστολέα. Ταγμένος της αλληλογραφίας ο Χρ. Μπουλώτης την οποία ώς σήμερα θεωρεί: «σαν μικρή πράξη αντίστασης στην αδηφάγο ηλεκτρονική τεχνολογία», συνεχίζει να αλληλογραφεί όπως με τη Ζυράννα Ζατέλη «σαν σε ατέλειωτη παρτίδα πινγκ πονγκ».

              Το ταξίδι σε χάρτινους κόσμους με ποικίλες διαδρομές σε διαφορετικές κουλτούρες και αισθητικές, με ευχετήριες κάρτες που δείχνουν την επικοινωνιακή ιστορία, αλλά και μικρές προσωπικές ιστορίες γεμάτες αισθήματα, εξάπτει τη φαντασία του αναγνώστη της έκδοσης, ενώ βάζουν στον πειρασμό τον ταλαντούχο συγγραφέα – συλλέκτη τους: «να αποτολμήσω μικρά «ψυχογραφήματα» των αλληλογράφων, να διαβλέψω χαρακτήρες ή έστω την κατάσταση του θυμικού τους τη στιγμή που έγραφαν». Γιατί, όπως σημειώνει: «οι ήρωες των καρτών κάθε άλλο παρά χάρτινοι είναι και πάντως εξ ορισμού πιο αληθινοί από τους όποιους λογοτεχνικούς». (από kathimerini.gr)

               

              • Με το Βλέμμα των Παιχνιδιών 70.00

               Αθήνα 2012 Εκδόσεις Polaris (Τράπεζα Πειραιώς)  σελ. 408 Εξαιρετική Κατάσταση, Με το κουτί του Καινούριο

               Ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης με το μεράκι αρχαιολόγου, τον αυθορμητισμό παιδιού και την επιμονή μελετητή, βούτηξε στον ιδιαίτερο κόσμο των παιχνιδιών, απέκτησε μια σπάνια και πλούσια συλλογή και αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά των παιχνιδιών σε όλο τους το εύρος μέσα από ένα γοητευτικό λεύκωμα – μελέτη που επιμελήθηκαν για την Τράπεζα Πειραιώς οι εκδόσεις Polaris υπό τον τίτλο «Με το βλέμμα των παιχνιδιών».

               • Μεσολόγγι Ο Τόπος και οι Άνθρωποι 25.00

                Ολκός 2002 ,130 σελίδες (30*24), Σκληρό Εξώφυλλο Επιμέλεια Λίκα Φλώρου Άριστη Κατάσταση

                Ένα βιβλίο με φωτογραφίες, είναι πάνω απ’ όλα, ένα βιβλίο μνήμης. Το Μεσολόγγι, στη θύμηση των ανθρώπων, έχει καταγραφεί με το κύρος του μύθου, αφού δεν υπήρξε ένα σύμβολο ελευθέριας μόνο για την εποχή του. Το λεύκωμα αυτό ενώνει τη φωτογραφία με το στίχο, την οπτική εικόνα με τη λεκτική έκφραση του συναισθήματος, αποτελεί μια ομιλούσα προσωπογραφία της πόλης, που είναι συγχρόνως και μια λυρική ψυχογραφία της. Μ’ άλλα λόγια, δεν είναι μια καταγραφή αρχείου, αλλά μια παρακαταθήκη βιωμάτων, μια αποτύπωση ζωής, όχι μόνο για εκείνους που έζησαν και ζουν σ’ αυτή την πόλη, αλλά και για εκείνους που πρόκειται να έρθουν.

                • Ο Αιώνας του Πικάσσο Ισπανική Τέχνη του 20ου Αιώνα Από τις Συλλογές του Εθνικού Μουσείου Κέντρου Τέχνης Reina Sofia 20.00
                 Εκδόσεις: Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου Σελ.316 Μαλακό Εξώφυλλο (27*25) Μαλακό Εξώφυλλο Εξαιρετική Κατάσταση
                 Η έκθεση “Ο αιώνας του Πικάσσο, Ισπανική τέχνη του 20ού αιώνα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου – Κέντρου Τέχνης Reina Sofia” ανταποκρίνεται σε έναν από τους βασικούς παιδαγωγικούς στόχους της πολιτικής του Μουσείου μας, που δεν περιορίζεται στη μελέτη και προβολή της τέχνης σε επίπεδο εθνικής αυτογνωσίας, αλλά φιλοδοξεί ταυτόχρονα να αποκαλύψει στο φιλότεχνο ελληνικό κοινό τον πλούτο της καλλιτεχνικής δημιουργίας άλλων λαών. Όταν πρόκειται για ένα λαό με τον οποίο μας συνδέουν γεωγραφικοί και ιστορικοί δεσμοί συγγένειας και συμπάθειας, η αλληλογνωσία -μέσω της τέχνης, της πιο αδιάψευστης μαρτυρίας- παίρνει το χαρακτήρα μιας αυτογνωστικής επαλήθευσης. Οι ιστορικές τύχες των δυο χωρών γνώρισαν ανάλογες περιπέτειες και τραγωδίες τον 20ό αιώνα· έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, μια μακρόχρονη δικτατορία, ενώ και οι δυο λαοί κατάφεραν σχεδόν ταυτόχρονα να επαναφέρουν στη χώρα τους, και μάλιστα αναίμακτα, την δημοκρατία και να γίνουν δεκτοί στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. […]
                 Περιεχόμενα:
                 Χουάν Μανουέλ Μπονέτ/Διεθυντής του Εθνικού Μουσείου Κέντρου Τέχνης Reina Sofia
                 Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα/ Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης – Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης
                 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ INTRACOM/ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ COSMOTE
                 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΣΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΘΕΛΟ: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
                 Maria Jose Salazar
                 Επιμελήτρια της έκθεσης
                 Ο ΠΙΚΑΣΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ 1900-1939
                 JAIME BRIHUEGA
                 Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ 1939-1975
                 VICTOR NIETO ALCAIDE
                 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ 1975-2002
                 FERNANDO HUICI
                 Ι. ΠΙΚΑΣΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ (1881-1940)
                 ΙΙ. Η ΤΕΧΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΜ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (1940-1975)
                 ΙΙΙ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ (1975-2002)
                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
                 • Οι Λαοί του Κόσμου 60.00

                  Εκδόσεις Καρακώτσογλου, Μιρέλλα Φερρέρα, Σκληρό Εξώφυλλο, Αθήνα 2005 σελ. 322 (26*35)

                  Με κουβερτούρα και  μέσα σε θήκη απο χαρτόνι, εξαιρετική κατάσταση!

                  Ζουν σε απίστευτα υψόμετρα στη στέγη του κόσμου, στις εσχατιές του βορρά που σαρώνονται από παγωμένους ανέμους, σε καυτές ερήμους όπου κινούνται με δυσκολία από τη μια όαση στην άλλη και σε ισημερινές ζούγκλες όπου το φως του ήλιου φτάνει με δυσκολία στο έδαφος: είναι οι λαοί του κόσμου, φορείς πολιτιστικών μάλλον παρά γενετικών διαφορών, πολιτισμοί των οποίων οι ζωές ακολουθούν έναν ρυθμό διαφορετικό από εκείνον του βιομηχανοποιημένου κόσμου. Είναι ανθρώπινες ομάδες και κοινωνίες σε συνεχή εξέλιξη, με εξαιρετική ικανότητα εναλλαγών. Ένα φοβερό λεύκωμα με καταπληκτικές ζωντανές φωτογραφίες που θα σας μαγέψει και συγχρόνως θα σας ταξιδέψει σε άγνωστα και εξωτικά μέρη.

                  • Παναγιώτης Φατσέας Πρόσωπα των Κυθήρων 1920 -1938 20.00

                   Επιμέλεια Γιάννης Σταθάτος, Φωτογράφος Παναγιώτης Φατσέας, 160σελ., (30*25), 2008  Σκληρό Εξώφυλλο, Εξαιρετική Κατάσταση ΙSBN 978-960-87948-

                   Κατηγορίες

                   Καλάθι

                   Καλάθι

                   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.