Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
  • Προβολή

Βλέπετε 1–18 από 34 αποτελέσματα

  • EΣΣΔ : Προσδοκίες και Πραγματικότητα 15.90

    Συγγραφέας: Νίκος Κοκοβλής, Αργυρώ Κοκοβλή  | Εκδόσεις: Μνήμες (Κουλτούρα) | Ημ.Έκδοσης: 1986 | Σελίδες: 64 (14*21)  Μαλακό Εξώφυλλο

    Ο Νίκος και η Αργυρώ Κοκοβλή(ψευδώνυμο Μαραρίτη είναι από τους αντάρτες που έζησαν στην Κρήτη και παρέμειναν παράνομοι, μετά τον εμφύλιο, 14 ακόμη χρόνια. Μαζί με τους τέσσερις συντρόφους τους Γιάννη Λιονάκη, Σταμάτη Μαριόλη, Κώστα Λιονάκη και Παγώνα Κοκοβλή-Λιονάκη, επιχειρούν το 1962 μια δύσκολη αποστολή. Φεύγουν κρυφά με προορισμό τις σοσιαλιστικές χώρες, ύστερα από εντολή της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Είναι όλοι τους και οι έξι όχι μόνο παράνομοι μα και επικυρυγμένοι.

    Σ ‘αυτό το βιβλίο τους παρουσιάζουν με μεγάλη παραστατικότητα το πραγματικά περιπετειώδες ταξίδι ους σε ξένους τόπους, τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων του ΚΚΕ στο εξωτερικό, τη ζωή των πολιτικών προσφύγων και τους διωγμούς των αντιφρονούντων. Προβάλλουν γεγονότα από τη ζωή στη Σοβιετική Ενωσςη όπου έζησαν 14 ολόκληρα χρόνια.  Αφηγούνται με ειλικρίνεια τί περίμεναν να δουν σε αυτή τη χώρα και τί τελικά είδαν. Μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

    • Ανάστασις της Ελλάδος 4.50

      Ήτοι Περιγραφή Της Επαναστάσεως Των Πολέμων Και Των Λοιπών, Από Αρχής ‘Εως το Σύνταγμα Και Έως την Φυγήν Του Όθωνος

      Συγγραφέας: Ανώνυμος | Επιμέλεια- Εισαγωγή: Λάμπρος Κωστακιώτης | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ. Έκδοσης: 1977 | Σελίδες: 40(17*24) Μαλακό Εξώφυλλο

      Εισαγωγικό σημείωμα: Το περίεργο αυτό φυλλάδιο, δίχως τόπο έκδοσης και όνομα συγγραφέα, τυπώθηκε στα 1870 πιθανώς σε τυπογραφείο της τουρκοκρατούμενης Κρήτης (λειτουργούσε τότε στην Κρήτη τυπογραφείο). Τη σπουδαιότητά του οφείλει περισσότερο στην ολότελα λαϊκή παρουσίαση της αρχής και εξέλιξης της ελληνικής επανάστασης του 1821, του ερχομού και της έξωσης του Όθωνα και τέλος την αρχή της κρητικής επανάστασης, που ο συγγραφέας υπόσχεται να παρουσιάσει στο μέλλον ολοκληρωμένη.

      Το κακοτυπωμένο και με πολλά λάθη κείμενο είναι αντιπροσωπευτικό της γραφτής λαϊκής αφήγησης κι έχει σαν στόχο την ενημέρωση των λαϊκών κυρίως στρωμάτων. Κοσμείται ακόμα και με ξυλογραφίες, απ όπου φαίνεται καθαρά η λαϊκή προέλευση του εντύπου. (Λάμπρος Κωστακιώτης).

      • Έκθεσις Αρχιστρατήγου Sir C.H. Harrington GCB, GBE, DSO, DCLH Ελληνική Περιπέτεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας Περίοδος 1919- 1922 8.00

        Συγγραφέας: Charles H. Harrington | Εισαγωγή: Nικηφόρος Κομίνης| Εκδόσεις: Κουλτούρα| Ημ.Έκδοσης: 2013| Σελίδες: 88 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

        Από τον πρόλογο:

        Ασχολούμαι με την ιστορία από τα μαθητικά μου χρόνια με πάθος, προσεγγίζοντας θα έλεγα με μια ρομαντική ιδεολογία πρόσωπα και γεγονότα, που τη διαμόρφωσαν κατά περιόδους.
        Για κάποιον λόγο τη Μικρασιατική Εκστρατεία, πιθανόν λόγω της τραγικής κατάληξής της, σχεδόν την προσπερνούσα και ομολογώ ότι την απωθούσα στη μνήμη μου. Όσες φορές ασχολήθηκα με τα πεπραγμένα της, από τη θλίψη και τη συναισθηματική επιβάρυνση, ξέφευγα γρήγορα προσπαθώντας να πάω στα όποια θετικά, αν πράγματι υπήρχαν, χωρίς αυτά να σβήσουν “τις κραυγές, τον πόνο και τους καπνούς της Σμύρνης”.
        Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου η έκθεση του Άγγλου Αρχιστρατήγου, επικεφαλής των εν Τουρκία Βρετανικών Δυνάμεων, Harrington για όλη αυτή την περίοδο, με συμπεράσματα αρκούντως ενδιαφέροντα λόγω του ρόλου του ως συμμαχικού παράγοντα, αλλά και ως άποψη από στρατιωτικής πλευράς, ενός ειδικού και γνώστη των ιδιαίτερων πολιτικών-διπλωματικών συνθηκών που επηρέασαν τα γεγονότα.
        Ο ελληνικός στρατός, ως εκφραστής της γιγάντιας προσπάθειας του έθνους για την απελευθέρωση του υπόδουλου ελληνισμού, διεξήγαγε επί 10 χρόνια και παρά τον ενδιάμεσο διχασμό, πέντε μεγάλους για τα δεδομένα του πολέμους (ελληνοτουρκικός 1912-1913, ελληνοβουλγαρικός 1913, Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Ρωσική Εκστρατεία 1919, Μικρασιατική Εκστρατεία), με τον τελευταίο, λόγω της εκτάσεως και διαμορφώσεως του επιχειρησιακού χώρου, αλλά και του αντιπάλου, τον οποίο αντιμετώπιζε, να γίνεται ολίγον κατ’ ολίγον ο σκληρότερος όλων των προηγουμένων. […]
        Η απώλεια της Μικράς Ασίας, η θυσία του ονείρου της Πόλης, η εκρίζωση του ευημερούντος ελληνισμού παρέχουν σκληρή απεικόνιση του βαράθρου, που ευρέθη το έθνος σε συνδυασμό με τις δυνάμεις που σπατάλησε χωρίς φειδώ, αφήνοντας στο πεδίο των μαχών τεράστιο φόρο αίματος, τιμής ταυτόχρονα και αισχύνης, η αναπόληση του οποίου ακόμη και σήμερα επηρεάζει τον ψυχισμό των Ελλήνων.
        Για τους ασχολούμενους ιδιαίτερα με το θέμα και την ιστορία γενικότερα, κρίνεται χρήσιμο, και αυτός είναι ο σκοπός, της έκδοσης του φυλλαδίου τούτου, πιθανόν για πρώτη φορά. (Νικηφόρος Κομίνης, από την παρουσίαση της έκδοσης)
        • Έτος 501 Η Κατάκτηση Συνεχίζεται 12.00
          Τίτλος Πρωτότυπου: Υεαρ 501 The Conquest Continues Εκδόσεις  Μέδουσα/Τόπος Αθήνα 1994
          Πάρα πολύ καλή Κατάσταση ISBN 960-8425-01-8 Διαθέσιμο Εξαντλημένο από τον εκδ.οίκο
          Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ). Η πανίσχυρη αναλυτική σκέψη του Τσόμσκυ άνοιξε νέους ορίζοντες στη γλωσσολογία και επηρέασε τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και την επιστήμη των υπολογιστών. Τα πάνω από τριάντα βιβλία του Τσόμσκυ με κοινωνικό περιεχόμενο αποτελούν τη μεγάλη του προσφορά στον αγώνα της ανθρωπότητας για μια σωστότερη ζωή.
          Στις 20 Οκτωβρίου 1992 έκλεισαν 500 χρόνια από την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου. Δηλαδή το 1992 αρχίσαμε να διανύουμε το έτος 501, εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου του Τσόμσκυ. Ο υπότιτλος “Η κατάκτηση συνεχίζεται”, δηλώνει χωρίς περιστροφές τη θέση του συγγραφέα για το τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα σήμερα.
          Το τι έγινε αυτά τα 500 χρόνια, τα οποία είναι γνωστά ως η “Κολομβιανή Εποχή” ή η “Εποχή του 500χρονου Ράιχ”, όπως φαίνεται ότι θα προτιμούσε ως ονομασία ο Τσόμσκυ, και το πώς αυτά τα γεγονότα επηρέασαν τις σημερινές εξελίξεις αποτελούν το υλικό του βιβλίου.
          Όποιος δεν έχει πλησιάσει τη σκέψη του Τσόμσκυ μέσα από τα βιβλία του ή μέσα από τις διαλέξεις του (πάνω από 100 διαλέξεις το χρόνο), αδικεί τον εαυτό του και είναι δέσμιος της άγνοιας. Σε έναν ειλικρινή και τίμιο κόσμο το ΕΤΟΣ 501 θα ήταν σχολικό βιβλίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

          Περιεχόμενα

          ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΠΟΤΙΛΙΕΣ
          Το μεγάλο έργο της υποταγής και της κατάκτησης
          Το περίγραμμα της παγκόσμιας τάξης
          Βορράς – Νότος / Ανατολή – Δύση
          ΥΨΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ
          Η δημοκρατία και η αγορά
          Ανθρώπινα δικαιώματα: το ρεαλιστικό κριτήριο
          Επίμονα θέματα
          Ένα “ώριμο φρούτο”
          Παγκόσμιες τάξεις παλιές και νέες: Λατινική Αμερική
          Η τραγωδία της Αϊτής
          Το βάρος της ευθύνης
          ΜΝΗΜΕΣ
          Δολοφονώντας την ιστορία
          Ο Τρίτος Κόσμος στο εσωτερικό της χώρας
          Πίνακας συντομογραφιών
          Σημειώσεις
          Βιβλιογραφία
          Ευρετήρια

          • Η Εκατονταετηρίς της Άρτης 1881-1981 8.00

            Συγγραφέας: Δημήτριος Φώτιος Καρατζένης | Εκδόσεις: (Σκουφάς) Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 1982 | Σελίδες: 64 17*24 Μαλακό Εξώφυλλο

            Μάϊος 1881. Η Επαρχία της Άρτης αφ’ ότου, κατά το 1449, υπήχθη υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν διατηρείται ακόμη υπόδουλος. Τα όρια του νεοσυστάτου ελευθέρου Ελληνικού Κράτους, μετα την επανάστασιν του 1821, μόλις έφθανον εις τον χείμαρρον του Αννίνου αφήνοντα υπόδουλα πόλιν και χωριά, καίτοι αυτά προσέφερον αίμα και άλλας θυσίας, πληρώσαντα ακριβά τον αγώνα δια την ελευθερίαν των. […] Γι’ αυτό η 24η Ιουνίου 1881, ημέρα απαλλαγής της Επαρχίας Άρτης από τα δεσμά της δουλείας εδικαίωσε τους πόθους της τόσων αιώνων και απετέλεσε έναν από τους σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της και αφετηρίαν νέας ζωής και προόδου του τόπου.

            • Η Ελληνική Ονοματολογία Ήτοι τα Ονόματα και Επίθετα Ημών από των Ομηρικών Χρόνων Μέχρι Αρχομένου του 21ου Αιώνος 12.00

              Ήτοι τα Ονόματα και Επίθετα Ημών από των Ομηρικών Χρόνων Μέχρι Αρχομένου του 21ου Αιώνος

              Συγγραφέας: Διονύσιος Μαρκόπουλος Εκδόσεις: Κουλτούρα Ημ.Έκδοσης: 2006 Σελίδες: 186 Διαστάσεις: 17*24 Μαλακό Εξώφυλλο

              • Η Μπουμπουλίνα 45.00

                Η πρώτη έκδοση της <<Μπουμπουλίνας>> του Κωστή Μπαστιά (Αετός Α.Ε. Αθήνα 44), σε πάρα πολύ κατάσταση και σκληρή ιδιωτική βιβλιοδεσία λευκού χρώματος. Η φωτογραφία είναι από το εσώφυλλο.

                Σελ.250 Μικρό σχήμα

                Πρόκειται για βιβλίο μυθιστορίας.

                • Ιερός Λόχος Θηβών 1878 5.50

                  Συγγραφείς: Αθανάσιος Καραπέτσας, Γιάννης Λάμπρου | Πρόλογος: Τάσος Φροϋσιος |Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 2013 | Σελίδες: 63 (17*24)  Μαλακό Εξώφυλλο

                  Μικρά μικρά πετραδάκια, γεγονότα ασήμαντα, αμελητέα κι υποτιμημένα απ’ την επίσημη ιστορία, συνθέτουν το ψηφιδωτό της γενικότερης ιστορικής παράστασης τονίζοντας τη λεπτομέρεια που αναδεικνύει κατά τον καλύτερο και εναργέστερο τρόπο την αξία των γεγονότων, το μέγεθος της ευψυχίας, της τόλμης και της ανδρείας ανθρώπων και περιοχών.
                  Σ’ ένα επαναστατικό ξέσπασμα το 1878 η Θήβα και η ευρύτερη περιοχή εξεγείρεται, τολμά κι αποφασίζει οργανωμένα να επιχειρήσει ν’ αντισταθεί, να θυσιαστεί, να πολεμήσει, να ερωτοτροπήσει με την ουτοπία. Με θάρρος, με παλικαριά, μ’ ανδρεία, μ’ αποφασιστικότητα εξορμά στη Θεσσαλία να πολεμήσει στο πλευρό των εξεγερμένων υπόδουλων αδελφών. Μια ολόκληρη πόλη ζει στον ξέφρενο επαναστατικό ρυθμό. Εκατοντάδες νέοι προσφέρουν τις ψυχές και τα σώματα τους σ’ ένα ύψιστο σκοπό, στης λευτεριάς τ’ αχόρταγο καμίνι.

                  Τολμούν. Οδυσσείς που υποτιμούν τους κινδύνους, γράφουν τη δική τους εποποιία, θέτοντας την αξία της πατρίδας και της λευτεριάς πάνω από τον συμβιβασμό και το βόλεμα, τον εφησυχασμό και την υποταγή. Αδέρφια ενός άλλου ένδοξου Ιερού Λόχου. Αντάξιοι συνεχιστές μιας αδούλωτης πόλης, της Θήβας.
                  Όπως όλες οι επαναστάσεις των αδυνάτων τελικά υπακούουν στα κελεύσματα των ισχυρών, των μεγάλων δυνάμεων, των ισορροπιστών. Ας είναι. Ας κρατήσουμε το ταξίδι της λεβεντιάς και της δόξας, το μάθημα της αδούλωτης υπερήφανης φυλής μας, το δικαίωμα των καθημερινών ανθρώπων στο όραμα και την ουτοπία. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

                  Περιεχόμενα:

                  Πρόλογος | Το ιστορικό πλαίσιο | Η επαναστατική σπίθα ανάβει στη Θήβα |Η σημαία του Ιερού Λόχου |Η προετοιμασία του Ιερού Λόχου |Οι αρχηγοί του Ιερού Λόχου |Λουκάς Μπέλλος |Σπύρος Κουκούλεζας | Γεώργιος Πετούσης | Γνωστά ονόματα Ιερολοχιτών | Η συμβολή της Αδελφότητας |Η αναχώρηση του Ιερού Λόχου |Η πολεμική δράση του Ιερού Λόχου |Το τέλος |Η επιστροφή | Επίλογος |Παραπομπές

                   

                  • Ιστορία της Αντίστασης 1940-1945 6 Τόμοι 80.00

                    Επιμέλεια Συντονισμός Βάσος Γεώργιος, Εκδόσεις Αυλός, Αθήνα 1979, 6 τόμοι, 2400σελ., 13 κιλά  (25*35) Σκληρά Εξώφυλλα, Πάρα πολύ καλή κατάσταση

                    Έγραψε επιτελείο συντακτών και συνεργατών, αντιστασιακών συγγραφέων, δημοσιογράφων και ερευνητών με την οργάνωση συντονισμό και διεύθυνση του Βάσου Γεώργιου.

                    • Ιστορία της Αφρικής 14.00

                      Africa in History, Basil Davidson Αθήνα 1981, Μετάφραση Δημοσθένης Κούρτοβικ, σελ. 440 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο, Κατάσταση: Αποχρωματισμοί και μικρά σκισίματα στο εξώφυλλο, υπόλοιπο σώμα άριστο

                      Το κλασσικό βιβλίο του Davidson σε ελληνική μετάφραση

                      Αφρική, η περισσότερο άγνωστη ήπειρος της οποίας ο πολιτισμός και η ιστορία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και όσα ξέρουμε, τα ξέρουμε κάτω από το πρίσμα της ευρωπαϊκής ή «δυτικής» σκοπιάς. Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν. Ολοένα και περισσότεροι ερευνητές «ανακαλύπτουν» εκ νέου την Αφρική. Ο Μπάζιλ Ντάβιντσον είναι ένας απ’ αυτούς που προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν μια Αφρική με αφρικανικά μέτρα και σταθμά. Μας δίνει μια θαυμάσια και ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας αυτής της ηπείρου από την προϊστορική εποχή μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Ανατρέπει πολλές σφαλερές και μισαλλόδοξες απόψεις για τους αφρικανούς και μας αποκαλύπτει τον απρόσμενα τεράστιο πολιτιστικό της πλούτο, έτσι που η Αφρική θα μπορούσε να θεωρηθεί – όχι άδικα – λίκνο του ανθρώπου. Το βιβλίο αποτελεί μοναδικό εγχειρίδιο στη διεθνή βιβλιογραφία, και χρησιμοποιείται σε πολλά πανεπιστήμια ολόκληρου του κόσμου.

                      • Ιστορία της Κρήτης 8.00

                        Από των Αρχαιοτάτων Χρόνων Μέχρι των Καθ’ημάς

                        Περιέχει 30 εικόνες και 1 χάρτη

                        Συγγραφέας: Στέφανος Ξανθουλίδης | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 1909 (1981) | Σελίδες: 174  (14*21) | Μαλακό Εξώφυλλο

                        Περιεχόμενα

                        Πρόλογος (Σπυρίδωνα Λάμπρου) | Εισαγωγή|

                        Τμήμα Α (σ. 3-37): Προιστορικοί χρόνοι I. ΝεολιΘική εποχή ΙΙ. Μινωϊκός πολιτισμός III. Μυθική και Ομηρική Εποχή | Τμήμα Β (σ. 39-62: Ελληνική και Ρωμαϊκή περίοδος I. H Δωρική Κρήτη II. Ρωμαϊκή κατάκτησις| Τμήμα Γ (σ. 65-75): Μεσαιωνική εποχή| Τμήμα Δ (78-100): Ενετοκρατία I. Ενετοί και Γενοάται  II. Αι κατά των Ενετών επαναστάσεις III. Διοίκησις και διοργάνωσις της νήσου. Πνευματική κίνησις IV. Οι δυο τελευταίοι αιώνες της Ενετοκρατίας|Τμήμα Ε (105-164): Τουρκοκρατία | Τμήμα ΣΤ: Αι δυο αρμοστείαι και η ένωσις

                         

                         

                        • Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (τ.16) 14.00

                          Η Ανάκτησις της Κωνσταντινουπόλεως, Παλαιολόγοι

                          Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Κουλτούρα

                          Συγγραφέας: Κων/νος Παπαρρηγόπουλος | Εκδόσεις: Γαλαξία Ερμείας | Ημ.Έκδοσης: 2001 | Σελίδες: 256 |Διαστάσεις: 14*21 Μαλακό Εξώφυλλο

                          ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α: Εισαγωγή|ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β: Τα από της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως υπό των Φράγκων μέχρι του θανάτου του Λατίνου αυτοκράτορος Ερρίκου|ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ: Τα από του θανάτου του Ερρίκου μέχρι της ανακτήσεως της Κωνσταντινουπόλεως υπό Μιχαήλ Παλαιολόγου|ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Δ: Αι εν τω μεταξύ περιπέτειαι των Φράγκων και των Ενετών, όσοι κατείχον τας κυρίως ελληνικάς χώρας|ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ε: Παλαιολόγοι | ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΣΤ: Η Καταλανική Εταιρεία

                          Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος είναι ο μεγαλύτερος ιστορικός της νεότερης Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815. Όταν εξερράγη η Επανάσταση, ο πατέρας του Δημήτριος, που ήταν τραπεζίτης καταγόμενος από τη Γορτυνία, θανατώθηκε μεταξύ των πρώτων, από την οργή του όχλου της Κωνσταντινούπολης. Ο Κωνσταντίνος εγκαταστάθηκε στην Οδησσό με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, όπου φοίτησε στο Λύκειο Ρισελιέ ως υπότροφος του τσάρου Αλεξάνδρου Α’. Το 1930 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές του στο «Κεντρικόν Σχολείον» της Αίγινας, με διδάσκαλο το Γ. Γεννάδιο. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Γερμανίας. Το 1851 διορίστηκε έκτακτος και αργότερα τακτικός καθηγητής της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το κύριο συγγραφικό του έργο αρχίζει το 1860 με την έκδοση του πρώτου τόμου της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους». Ο «Επίλογος» εκδόθηκε το 1870. Η έκδοση αυτή ακολουθεί την τελευταία έκδοση του έργου, ζώντος του συγγραφέα. (…) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

                           

                          • Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού Δίτομο

                            Ο ελληνικός πολιτισμός από τα προϊστορικά χρόνια ως τη σύγχρονη εποχή

                            Δύο τόμοι, Σκληρό δέσιμο, (17*24) σελ. 713 Άριστη Κατάσταση

                            Υπο την εποπτεία του ομότιμος καθηγητή του ΑΠΘ Ν. Μουτσόπουλου

                            • Ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Παλαιολόγος και η Δύσις 1258-1282 20.00

                              Μελέτη επι των Βυζαντινο-λατινικών σχέσεων

                              Συγγραφέας:DenοJohnGeanakoplos(KώσταςΓιαννακόπουλος)|Μετάφραση:ΚοσμάςΠολίτης| Εκδόσεις:Κουλτούρα| Ημ.Έκδοσης: 1969 (2000) | Σελίδες: 328(17*24) Μαλακό Εξώφυλλο

                              Πρόλογος Του Συγγραφέως Δια Την Ελληνικήν Έκδοσιν \Εισαγωγή. Προβλήματα Και Πηγαί

                              Μέρος Ι. Η Αυτοκρατορία Της Νίκαιας Και Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος (1224-1261)

                              Προλεγόμενα. Η Βυζαντινή Ανατολή Μετά Την Δ΄ Σταυροφορίαν (1204)

                              1. Τα Πρώτα Έτη Της Ζωής Του Παλαιολόγου \2. Επανάστασις Και Σφετερισμός (1258) \3. Η Μάχη Της Πελαγονιας (1259) \4. Στρατιωτικαί Και Διπλωματικαί Προετοιμασίαι Δια Την Ανάκτησιν Της Κωνσταντινουπόλεως (1260-1261) \5. Η Ανάκτησις Της Κωνσταντινουπόλεως Υπό Των Ελλήνων Και Η Κατάρρευσις Της Λατινικής Αυτοκρατορίας (1261)

                              Μέρος ΙΙ. Τα Πρώτα Έτη Της Παλινορθωθείσης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (1261-1266) \6. Ο «νέος Κωνσταντίνος» Και Η Πρωτεύουσά Του \7. Διπλωματία Του Παλαιολόγου (1261-1263) \8. Από Σεττεποτσι Εις Βενεβεντο (1263-1266)

                              Μερος ΙΙΙ Η Σύγκρουσις Μεταξύ Μιχαήλ Παλαιολόγου Και Του Βασιλέως Της Σικελίας, Καρόλου Του Ανδεγαύου (1266-1282) \9. Κάρολος Ο Ανδεγαυος Και Μιχαήλ Παλαιολόγος (1266-1270) \10. Εκστρατεία Και Διαπραγματεύσεις (1270-1274) \11. Η Εκκλησιαστική Ένωσις Της Λυών \12. Τα Επακόλουθα Της Λυών (1274-1277) \13. Παπικαι Αξιώσεις Και Ανδεγαυικαι Επιθέσεις (1277-1281) \14. Θρίαμβος Του Μιχαήλ: Ο Σικελικός Εσπερινός (1282)

                              Επίλογος. Το Τέλος Των Ανδεγαυικών Σχεδίων Επί Του Βυζαντίου Και Ο Θάνατος Του Μιχαήλ Παλαιολόγου

                              Παραρτήματα \Βιβλιογραφία \Γλωσσάριον Βυζαντινών Τίτλων \Ευρετήριον \Εικόνες \Χάρται

                              • (1 Review)
                                Οδοιπορικά Ηπείρου και Θεσσαλίας 1880 16.00
                                (1 Review)

                                Υπό Του Παρά Τω Υπουργείω των Στρατιωτικών

                                Σειρά: Άγνωστα και Χαμένα Κείμενα

                                Συγγραφέας: Επιτελικό Γραφείο Εκδόσεις: Βιβλιογνωσία (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: (1880) 2014 Σελίδες: 252, 14 21 Μαλακό Εξώφυλλο

                                Πρόλογος|Μερος Α΄. Ήπειρος\Τοπογραφία Της Ηπείρου\Ποταμοί\Διαίρεσις Της Ηπείρου Κατ’ Επαρχίας Και Τμήματα\Οδοιπορικόν Της Ηπείρου\Πιναξ Των Παραχωρούμενων Πόλεων Και Χωρίων Της Ηπείρου\Πιναξ Των Μη Παραχωρούμενων Πόλεων Και Χωρίων Της Ηπείρου

                                Μερος Β΄. Θεσσαλία\Τοπογραφία Της Θεσσαλίας\Όρη\Ποταμοί Και Λίμναι\Διαίρεσις Της Θεσσαλίας Κατ’ Επαρχίας\Οδοιπορικόν Της Θεσσαλίας\Πιναξ Των Παραχωρουμένων Πόλεων Και Χωρίων Της Θεσσαλίας

                                Πιναξ Αλφαβητικός Των Εν Τω Κειμενω Κυριών Ονομάτων

                                • Οι Μεγάλοι Αμφισβητίες (10 τόμοι) 75.00
                                  10 τόμοι με τις βιογραφίες των: Ρουσσώ, Γράκχοι, Γαλιλαίος, Λούθηρος, Σαβοναρόλα, Κρόμβελ, Ροβεσπιέρος, Σωκράτης, Μπακούνιν Εξαιρετική κατάσταση, Σκληρό δέσιμο, (15*21),  Bάρος 3.210 g. Eκδόσεις Χ.Χριστακόπουλος Αθήνα 1990 (Μondadori 1973) Πλούσιο φωτογραφικό υλικό
                                  Συγγραφείς: MARISA PALTRINIERI,EMILIOBARBAGLIA,MARISTELLA BONDINO,CESARE CHIERICAT

                                  Μεταφραστές: Β.ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ, ΠΟΤ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ.ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ, ΆΡΗΣ ΔΙΚΤΑΙΟΣ, ΦΟΙΒ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΠΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ.ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ, ΒΑΣ. ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ , ΑΡ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

                                  Κ.ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

                                  Κατηγορίες

                                  Καλάθι

                                  Καλάθι

                                  Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.