Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

 • Βήματα (Κοζίνσκι) 10.00

  Tίτλος Πρωτότυπου: Steps Μετάφραση: Βαγγέλης Χατζηδημητρίου Συγγραφέας: Γιέρζι Κοζίνσκι Εκδόσεις: Γαλαξίας *Ερμείας (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: Σελίδες: 166 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

  Οι νουβέλες του σπουδαίου Πολωνοαμερικανού συγγραφέα Κοζίνσκι αποτελούν μικρές κοινωνιολογικές μελέτες  ατόμων που ζουν σε καταπιεστικές, γραφειοκρατικές κοινωνίες. Tα Βήματα είναι ένας καθρέφτης που αντανακλά το χάος και την ηθική σύγχυση της Ευρώπης του 20ου αιώνα, ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την τρομερή βία, την κρυμμένη πάντα κάτω από το βερνίκι του πολιτισμού. Βραβευμένο με το Εθνικό Βραβείο  Βιβλίου των Ήπα.

  Ο Γιέρζι Κοζίνσκι (1933-1991) γεννήθηκε στην Πολωνία. Εβραϊκής καταγωγής, κατάφερε να διασωθεί από το ολοκαύτωμα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1957, όπου και έζησε ως την αυτοκτονία του, το 1991. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς. Μεταξύ των διακρίσεων που έλαβε για το έργο του συγκαταλέγονται: το βραβείο για το Καλύτερο Ξένο Βιβλίο στη Γαλλία (“Το βαμμένο πουλί”), το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ ( Βήματα ,Steps), ενώ για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε με το βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών των ΗΠΑ. Επί χρόνια δίδασκε αγγλικά στα Πανεπιστήμια Πρίνστον και Γέιλ, ενώ ήταν ενεργό μέλος ανθρωπιστικών οργανώσεων. (Βιογραφικό σημείωμα από το Βιβλιονετ.)

  • Οι Οδηγοί του Αιγαίου- Και 7 Άλλες Νουβέλες 12.00

   Συγγραφέας:  Γιάννης Σφακιανάκης Εκδόσεις: Ιωλκός (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: 1979 Σελίδες: 424 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

   Ο Γιάννης Σφακιανάκης έχει προσφέρει από το 1932 μέχρι σήμερα στα Νεοελληνικά Γράμματα 33 βιβλία που τα θέματά τους απλώνονται απ’ το μυθιστόρημα, την ποίηση, και το διήγημα έως και τα ταξιδιωτικά το θέατρο το δοκίμιο και τις μεταφράσεις. Με τούτο το βιβλίο μας παρουσιάζει έργα κατά καιρούς δημοσιευμένα στην Νέα εστία, Νέα πορεία, νέους Ρυθμούς και ο Αιώνας μας. Μέσα στις 420 σελίδες του ο συγγραφέας με το σφιχτό και κοφτό γράψιμο του ξανοίγεται με τη γυάλινη <<μπρατσέρα>> της φαντασίας του προς το πέλαγος του κρυφού συναισθήματος (Φώτης Τράρχης-Ταχυδρόμος 1980)

   Κατηγορίες

   Καλάθι

   Καλάθι

   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.