Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

 • Λιβαδειά- Ορμητήριο Θεών, Νυμφών και Ηρώων 33.50

  Συγγραφέας: Γιάννης Λάμπρου | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 2008 | Σελίδες: 242 (30*24) Σκληρό Εξώφυλλο

  Ιστορική Αναδρομή Της  Πόλης της Λιβαδειάς, που Ξεκινά Από τους Μυθικούς Χρόνους. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εικόνες.

  Λιβαδειά. Βαθιές οι ρίζες της στη μακραίωνη ιστορία, αμάραντο λουλούδι αισθητικής κι ομορφιάς, χιλιοτραγουδισμένη πόλη ηρωισμού κι αξιοσύνης. Ακριβός ο απόηχος απ’ τις κορφές του Παρνασσού κι ο ρυθμός απ’ τον Ελικώνα εξαίσιος. Το σιγοκελάρισμα της Έρκυνας μαγευτικό και το μυστικό του Τροφώνιου επτασφράγιστο. Λιβαδειά. Κάστρα, μνημεία, πολιτισμός, γράμματα, δόξα, ισχύς, οικονομική ευρωστία. Άνθρωποι προκομμένοι, ξεχωριστοί και υπερήφανοι. Άνθρωποι και τόπος ένα σύνολο αξιοζήλευτο που σμίλεψαν και λάξεψαν στο χρόνο το δικό τους “είναι” στο γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Κοινωνούς αυτής της μακρόχρονης ιστορικής πορείας επιχειρούμε να καταστήσουμε τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου. (Από τον πρόλογο).

  • Τάκης Λάππας- Ο Άνθρωπος Που Μας Έμαθε Τη Γλώσσα του ’21 8.00

   Βιοεργογραφία

   Συγγραφέας: Αθανάσιος Καράπετσας | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης:2002 | Σελίδες:136 (17*24) Μαλακό Εξώφυλλο

   Θεματολογικά όλα τα παιδικά και τα περισσότερα από τα άλλα καταπιάνονται με τον μεγάλο ξεσηκωμό του γένους και τους ήρωες που έκλεισαν στην καρδιά τους την Ελλάδα και με το αίμα τους εξόρκισαν τη σκλαβιά τετρακοσίων χρόνων. Με τα βιβλία του για το ’21 πυρπόλησε τις παιδικές ψυχές, αλλά και των μεγάλων. Ζωντάνεψε τους καπεταναίους του και μετέφερε στ’ αυτιά μας τον αχό των μαχών (. . .) Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε στοιχεία για τη ζωή του, παρμένα κυρίως μέσα από τα βιβλία του, από δικές του καταγραφές, αλλά και από μαρτυρίες άλλων πνευματικών ανθρώπων. Θα παραθέσουμε απόψεις και κρίσεις για το έργο του και τον τρόπο εργασίας του. Θα γίνει αναφορά στο σύνολο του έργου του, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο των περισσότερων βιβλίων του και παραθέτοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα, δείγματα γραφής. Επιδίωξή μας είναι να αναδείξουμε την προσωπικότητα και το έργο του Τάκη Λάππα. Ελπίδα μας είναι αυτό το μικρό πόνημα να δώσει την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίζουν και να εκτιμήσουν τον Λειβαδίτη συγγραφέα. (Από την εισαγωγή)

   Κατηγορίες

   Καλάθι

   Καλάθι

   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.