Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
  • Προβολή

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

  • 16 Λατινοαμερικάνοι Ποιητές- Ανθολογία 12.00

    Εκλογή Μετάφραση Σημειώσεις: Ρήγας Καππάτος Εισαγωγή: Jorge Rodriguez Padron

    Εκδόσεις:Α.Καραβία (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: 1980 Σελίδες: 336 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

     

    Περιέχει εισαγωγή 36 σελίδων,  βιογραφικά σημειώματα  16 ποιητών, 222 ποιήματά τους και σημειώσεις

    << Αυτό στο οποίο αποσκοπεί η εισαγωγή αυτή, είναι μια κατατόπιση του αναγνώστη, όχι απλώς με την συνοπτική παρουσίαση του έργου των ποιητών αλλά και μια σύντομη εισαγωγή στο κλίμα και τις συνθήκες που προηγήθηκαν της ποίησής τους, με άλλα λόγια στην προϊστορία και την  ιστορία της ισπανοαμερικάνικης ποίησης >>. (Τμήμα της εισαγωγής).

    • Κατάσταση Πολιορκίας Σενάριο Συνεντεύξεις Ντοκουμέντα 12.00

      Κώστας Γαβρας, Franco Solinas, Εκδόσεις Ευκλείδη 1974 Σελ.272,  14 21  Μαλακό εξώφυλλο Κατάσταση Καλή

      Συνεντεύξεις, ντοκουμέντα και   το σενάριο του  εξαιρετικού πολιτικόύ θρίλερ με θέμα την απαγωγή, ανάκριση κι εκτέλεση του Νταν Μιτριόνε, εκπαιδευτή των λατινοαμερικανικών αστυνομιών στις σύγχρονες “τεχνικές ανάκρισης” της CIA, από τους αντάρτες πόλης Τουπαμάρος της Ουρουγουάης (1970) Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Νταν Μιτριόνε.

      • Μνήμες Φωτιάς I 12.00

        Εξάντας 1986 σελ. 360 Άριστη Κατάσταση  Μετάφραση Ισμήνη Κανσή

        Η πρώτη έκδοση του βιβλίου στην Ελλάδα

              «Η Αρχή», ο πρώτος τόμος της τριλογίας «Μνήμη της φωτιάς», μιλά ακριβώς για όλα όσα ο δυτικός κόσμος αγνοούσε και αγνοεί. Μέσα από ένα «αληθινό παραμύθι», ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα πολιτικής ιστορίας, κοινωνιολογίας και λαογραφίας, χρησιμοποιώντας την ποίηση, την αφήγηση και τη δημοσιογραφία. Με τον πρώτο αυτόν τόμο, ο Γκαλεάνο «κάνει την αρχή» για να δοθεί ένα τέλος στη στρέβλωση της αλήθειας και της ιστορίας. Ο τόμος αυτός καταγράφει την ιστορία της Λατινικής Αμερικής από την προκολομβιανή εποχή ως τις αρχές του 18ου αιώνα. Το ταξίδι του Κολόμβου οδήγησε στον βάναυσο αποικισμό της Νέας Γης με «πρωταγωνιστές» τους κατακτητές, τους εκτελεστές της Ιεράς Εξέτασης, τους Ευρωπαίους δουλεμπόρους, και με «κομπάρσους» τον ντόπιο πληθυσμό, τους Ινδιάνους, τα θύματα των εμπόρων λευκής σάρκας και τους Αφρικανούς σκλάβους σε ένα ταξίδι προς την κόλαση της Νέας Γης…

        Την Ιστορία τη γνωρίζουμε – και σωστά – ως μια αυστηρή επιστήμη, της οποίας ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η επώδυνη τεκμηρίωση. Η ακρίβεια και η ψυχολογική απόσταση από τα γεγονότα τής προσδίδουν την απαραίτητη αντικειμενικότητα από την οποία αντλεί και το κύρος της. Έτσι, η όποια σύνδεση της λογοτεχνίας με την Ιστορία, εκτός από αταίριαστη, θα φάνταζε και “ανίερη”. ωστόσο, αυτή την αγεφύρωτη απόσταση έρχεται να ενώσει το λογοτεχνικοϊστορικό εγχείρημα του Γκαλεάνο με τη “Μνήμη της Φωτιάς”, μια τριλογία της οποίας η μυθιστορηματική πλοκή βασίζεται στην ιστορία της αμερικανικής ηπείρου. Με την άδεια και την ελευθεριότητα της λογοτεχνίας, ο συγγραφέας αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με φαντασία. Τα γεγονότα απελευθερώνονται από τα στερεότυπά τους και λαμβάνουν απρόσμενες διατάσεις – γεωγραφικές και χρονικές – μέσα από την προσωπική αφήγηση. Η υποκειμενική ανάγνωση του κόσμου του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, απελευθερώνει τον συγγραφέα από ένα σωρό δεσμεύσεις, μιας και πλησιάζει την Ιστορία με διάθεση ανατρεπτική, υπερβατική, συναισθηματική. Από τη στιγμή λοιπόν που καμιά από τις σελίδες του Γκαλεάνο δεν αξιώνει την ιστορική εγκυρότητα, ο αναγνώστης αποδεσμευμένος έρχεται αντιμέτωπος με μια λογοτεχνική προσέγγιση της Ιστορίας όπου όλα επανατοποθετούνται – σε μιαν απρόσμενη εξέλιξη. (Ξ. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 29/3/2012)

        Κατηγορίες

        Καλάθι

        Καλάθι

        Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.