Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

 • Ο Χριστός Σταμάτησε στο Έμπολι 18.00

  Κάρλο Λέβι  Μετάφραση Ρίτας Μπούμη Παπά  Εξώφυλλο Γιάννης Βασιλάκης Εκδόσεις Μοχλός Αθήνα 1957 σελ.246 Μαλακό Εξώφυλλο (14*21) Άριστη Κατάσταση

  Άκοπο αντίτυπο της έκδοσης του 1957 στην εξαιρετική μετάφραση της Ρίτας Μπούμη Παπά.

   Πραγματικά γεγονότα, συγκλονιστικές περιγραφές της ζωής των εξαθλιωμένων οικονομικά αγροτών του Ιταλικού νότου και  άξιες θαυμασμού ψυχογραφίες των κατοίκων του χωριού, μέσα από την εξιστόρηση της καθημερινότητας τους.

  Το πιο γνωστό βιβλίο του Κάρλο Λέβι, (ήταν επίσης γιατρός, ζωγράφος και αγωνιστής της ιταλικής Αριστεράς). Το βιβλίο αυτό γράφτηκε κατά τη διάρκεια της εκτόπισής από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι  του σε χωριό του Ιταλικού νότου και σε αυτό περιγράφεται η κοινωνική κατάσταση της αγροτικής νότιας Ιταλίας,  «Το Έμπολι, λένε οι κάτοικοι της περιοχής είναι το τελευταίο χωριό όπου ζουν χριστιανοί. Χριστιανός σημαίνει άνθρωπος: στα χωριά που είναι πέρα από τα δικά μας, οι άνθρωποι δε ζουν σαν χριστιανοί αλλά σαν ζώα».Το “Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι” μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φραντσέσκο Ρόζι (1979), με πρωταγωνιστές τον Τζαν Μαρία Βολοντέ και την Ειρήνη Παππά.

  Κατηγορίες

  Καλάθι

  Καλάθι

  Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.