Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
  • Προβολή

Προβολή όλων των 7 αποτελεσμάτων

  • (1 Review)
    Δοκίμιον Ιστορικόν Περί Άρτης και Πρεβέζης 16.00
    (1 Review)

    Συγγραφέας:Σεραφείμ Ξενόπουλος ο Βυζάντιος  | Εκδόσεις: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σκουφά (Κουλτούρα) | Ημ.Έκδοσης: 2003 | Σελίδες: 424 (14*21)|  Μαλακό Εξώφυλλο

    Απόσπασμα προλόγου:

    Η των εν τη Παλαιά Ηπείρω αγαπητών ημίν επαρχιών, Άρτης και Πρεβέζης, πατρίδος δευτέρας χώραν επεχουσών παρ’ ημίν, Ιστορία ουδ’ αμυδρώς γνωρίζεται παρά των οικητόρων αυτών και υπό σκότος βαθύ καλύπτεται, εξαφανισθέντων και των πολλοστών αυτών απομνημονευμάτων, άτινα ηδύναντο ίνα διαφωτήσωσι τους περί τα τοιαύτα καταγινομένους· αλλ’ αν και τοιαύτα υπήρχον, ως εκ των πολυχρονίων όμως δεινών και ποικίλων καταπιέσεων και καταστροφών, ή συγκεχυμένως απομνημονεύονται που, ή παντελώς απώλοντο. (. . .) Επιθυμούντες όθεν ημείς ήδη, κατά μίμησιν και ετέρων αδελφών, ίνα φανώμεν κατά τι χρήσιμοι εις τους ευσεβείς ομογενείς, και εξαιρέτως προς τους οικούντας εν αμφοτέραις ταις ειρημέναις Επαρχίαις, συναισθανομένους επί μάλλον την περί των ιδίων αυτών πατρίδων ιστορικήν έλλειψιν, έγνωμεν ίνα μετά κόπον ου μικρών και πολυχρονίων περιοδειών συλλέξαντες συναρμολογήσωμεν επιτόμως τα ασυνάρτητα και κεχηνότα ιστορικά περιστατικά, όσον το εφ’ ημίν, της τε αρχαιοτάτης Επαρχίας Άρτης και της νεωτέρας Πρεβέζης, εις εν και το αυτό Τεύχος. (. . .)

    • Η Άρτα του Πολέμου και της Κατοχής Αναφορές και Μνήμες 16.00

      Με Βάση το Ημερολόγιο του Ιερέως Σταύρου Παπαχρήστου

       

      Συγγραφέας: Κώστας Βάγιας |Πρόλογος: Βασίλης Κοντης Εκδόσεις: Κουλτούρα  Ημ. Έκδοσης: 2004 |Σελίδες: 280 (17*24) Μαλακό Εξώφυλλο

      ΠΡΟΛΟΓΟΣ /ΕΙΣΑΓΩΓΗ
      ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /Ι. ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
      ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /ΙΙ. ΞΕΣΠΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
      ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ/ΙΙΙ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
      ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /IV. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ – ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
      ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /V. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. . .
      ΕΚΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /VI. ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
      ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /VII. Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ
      ΟΓΔΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ/VIII. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
      ΕΝΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /IX. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
      ΔΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ /X. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
      ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
      ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

      • Ήπειρος Παρελθόν Παρόν και Μέλλον 11.90

        Συγγραφέας: Αντώνιος Νταλαμάγκας | Εκδόσεις: Κουλτούρα| Ημ.Έκδοσης: 2002 | Σελίδες: 256  Μαλακό Εξώφυλλο

        Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια εμπεριστατωμένη σύντομη εξιστόρηση των θυσιών και θρύλων των Ηπειρωτών στο διάβα των αιώνων, περιγράφει την πλούσια συμβολή τους στην ελληνική παράδοση και παιδεία (ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας), την αξιολογότατη προσφορά τους προς το έθνος με έργα ευεργεσίας και ευποιίας, καθώς επίσης το βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και την κατάσταση του ελληνισμού στην Αλβανία. Στη συνέχεια εξετάζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ήπειρος (από πλευράς ανάπτυξης παρθένου φυσικού περιβάλλοντος, υφισταμένων δυνατοτήτων) και προτείνονται αναλυτικά και συγκεκριμένα μέτρα σε όλους τους τομείς, προκείμενου η Ήπειρος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και ευκαιρίες (τοπικές, εθνικές, βαλκανικές, ευρωπαϊκές), να καταστεί πρωτοπόρος Περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσπάθεια αναγέννησης της Ηπείρου αποτελεί «τιμή και ηθικό χρέος» για κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσα απανταχού της Γης. Την αναγέννηση αυτή μπορούμε να την πετύχουμε αρκεί να το θελήσουμε.
        (Από το βιβλίο).

        • Περί του Δεσποτάτου της Ηπείρου 9.50

          Συγγραφέας: Ιωάννης Ρωμανός | Πρόλογος: Αλέξανδρος Βροκίνης | Εκδόσεις: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σκουφά (Κουλτούρα) | Ημ.Έκδοσης: 2002 | Σελίδες: 176 (14*21)| Μαλακό Εξώφυλλο

          (…) Πραγματευόμενος εν αυτή ο συγγραφεύς περί των επί δύο και ήμισυν σχεδόν αιώνας περιπετειωδών ιστορικών τυχών της Ηπείρου, δηλονότι από της εν αυτή καθιδρύσεως του Δεσποτάτου υπό Μιχαήλ Αγγέλου του νοθογενούς υιού Ιωάννου Αγγέλου και Θεοδώρας της Κομνηνής (1204) άχρι της καταλύσεως ήτοι της εις τους Τούρκους υποταγής αυτού, (1449) και πολλαχού της διηγήσεως των παρενθέτων και ουκ ολίγας περί Κερκύρας ειδήσεις, εκτυλίσσει τα διάφορα ιστορικά γεγονότα εκτενέστερον και ακριβέστερον πάντων των μέχρι τούδε περί της ελληνικής ταύτης χώρας ενασχοληθέντων Ελλήνων, μη εξαιρουμένου και αυτού του ειπέρ τις και άλλος γνώστου της μεσαιωνικής ημών ιστορίας Μουστοξύδου, όστις και τας πλείστας πολυτίμους ειδήσεις περί Ηπείρου διαλαβών εν τω εαυτού Ελληνομνημόνι δεν ηδυνήθη, ένεκα της τοτ’ ελλείψεως ικανών και βασίμων εν προκειμένω πηγών και υπομνημάτων, ν’ αποφύγη τας επί αλλεπαλλήλων αμφιβολιών εν τη ανελίξει των γεγονότων προσφυείς πιθανολογίας. (…)

          • Πρακτικά Διεθνούς Συμποσίου για το Δεσποτάτο της Ηπείρου,27 -31 Μαίου Άρτα

             The despotatus of Epirus/Proceedings of the international Symposium: Τhe Despotate of Epirus

            Πρόλογος, επιμέλεια: Ευάγγελος Χρυσός  Εκδόσεις: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σκουφά (Κουλτούρα) | Ημ. Έκδοσης: 1992  | Σελίδες: 584 (24*30) Μαλακό Εξώφυλλο

            Το Συμπόσιο έγινε στην Άρτα από 27 έως 31 Μαίου 1990. Ήταν μια σύναξη 36 ειδικών επιστημόνων οι οποίοι είχαν ήδη ασχοληθεί σοβαρά με την έρευνα του Δεσποτάτου. Στον ανά χείρας τόμο των Πρακτικών περιλαμβάνονται 36 άρθρα που καλύπτουν πολλές πτυχές της ιστορίας και της τέχνης και αναμφισβήτητα αποτελούν σημαντική συμβολή στην έρευνα. (. . .)

            • Πύρρος Ο Βασιλιάς της Ηπείρου 36.00

              Συγγραφέας: Πέτρος Γαρουφαλιάς | Εκδόσεις: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σκουφά (Κουλτούρα) | Ημ. Έκδοσης: 1975 | Σελίδες: 734 (17*24) Σκληρό Εξώφυλλο

               

              Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο Σκουφάς» τιμώντας τον Μεγάλο Ευεργέτη του Πέτρο Γαρουφαλιά επανεκδίδει την από καιρό εξαντλημένη μονογραφία του «Πύρρος ο βασιλιάς της Ηπείρου». Η έκδοση αυτή συμπίπτει με τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Αρτινού συγγραφέα και πολιτικού. Το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία, για την πληρότητά του έργο. Με συστηματική και εξονυχιστική έρευνα φωτίζεται η προσωπικότητα, ο βίος και τα έργα του Ηπειρώτη βασιλιά. Αναδεικνύονται όλες οι πλευρές της δράσεως αυτού, που για πολλούς ιστορικούς υπήρξε ο άλλος Αλέξανδρος.

              • Χρονογραφία Της Ηπείρου (Δίτομο Έργο) 47.60

                Των τε Ομόρων Ελληνικών Και Ιλλυρικών Χωρών

                Συγγραφέας: Παναγιώτης Αραβαντινός | Εκδόσεις: Κουλτούρα | Ημ.Έκδοσης: 2004 | Σελίδες: 848 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

                Κατηγορίες

                Καλάθι

                Καλάθι

                Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.