Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

 • EΣΣΔ : Προσδοκίες και Πραγματικότητα 15.90

  Συγγραφέας: Νίκος Κοκοβλής, Αργυρώ Κοκοβλή  | Εκδόσεις: Μνήμες (Κουλτούρα) | Ημ.Έκδοσης: 1986 | Σελίδες: 64 (14*21)  Μαλακό Εξώφυλλο

  Ο Νίκος και η Αργυρώ Κοκοβλή(ψευδώνυμο Μαραρίτη είναι από τους αντάρτες που έζησαν στην Κρήτη και παρέμειναν παράνομοι, μετά τον εμφύλιο, 14 ακόμη χρόνια. Μαζί με τους τέσσερις συντρόφους τους Γιάννη Λιονάκη, Σταμάτη Μαριόλη, Κώστα Λιονάκη και Παγώνα Κοκοβλή-Λιονάκη, επιχειρούν το 1962 μια δύσκολη αποστολή. Φεύγουν κρυφά με προορισμό τις σοσιαλιστικές χώρες, ύστερα από εντολή της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Είναι όλοι τους και οι έξι όχι μόνο παράνομοι μα και επικυρυγμένοι.

  Σ ‘αυτό το βιβλίο τους παρουσιάζουν με μεγάλη παραστατικότητα το πραγματικά περιπετειώδες ταξίδι ους σε ξένους τόπους, τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων του ΚΚΕ στο εξωτερικό, τη ζωή των πολιτικών προσφύγων και τους διωγμούς των αντιφρονούντων. Προβάλλουν γεγονότα από τη ζωή στη Σοβιετική Ενωσςη όπου έζησαν 14 ολόκληρα χρόνια.  Αφηγούνται με ειλικρίνεια τί περίμεναν να δουν σε αυτή τη χώρα και τί τελικά είδαν. Μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

  • Η Ρωσία Όπως την Είδα 10.00

   Συγγραφέας: Παύλος Παλαιολόγος Εκδόσεις:(Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: 1957 Σελίδες: 176 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο 

   Οι εντυπώσεις από το ταξίδι διάρκειας εικοσι τριών ημερών ομάδας αποτελούμενη από τους Κ.Τζώνη, Γ. Βάρβογλη, Ν. Εμπειρίκου, Σπ.Μελετζή, Π. Παλαιολόγο, Ε.Πανσέληνου,Ιω.Πάτσα, Ιφ. Χατζηεμμανουήλ και Γ.Ρίτσου, καλεσμένων της Σοβ. Εταιρίας. Ταξίδι που  σκοπό  είχε την ανάπτυξη πνευματικών σχέσεων της Σοβιετικής Ρωσίας με τις ξένες χώρες. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Τάσος Πολίτης.

    

    

   Κατηγορίες

   Καλάθι

   Καλάθι

   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.