Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

 • Με ευχετήριες κάρτες διαδρομές στον χρόνο 35.00

  Αθήνα 2011 Εκδόσεις Polaris (Τράπεζα Πειραιώς)  σελ. 440 Σκληρό Εξώφυλλο Εξαιρετική Κατάσταση, Με το κουτί του Καινούριο ΙSBN 9789606829321

  Κάρτες κάθε εποχής, με παιδιά και ζευγάρια με ροδαλά μάγουλα καλοντυμένα και υγιή, να καθρεφτίζουν μια ανείπωτη ευτυχία και συχνά να αποκαλύπτουν τις σύντομες ιστορίες των ιδιοκτητών τους. Ευχετήριοι λογότυποι πάνω τους με λίγες αράδες καλογραμμένες ή ανορθόγραφες αποκαλύπτουν την καταγωγή του αποστολέα. Ταγμένος της αλληλογραφίας ο Χρ. Μπουλώτης την οποία ώς σήμερα θεωρεί: «σαν μικρή πράξη αντίστασης στην αδηφάγο ηλεκτρονική τεχνολογία», συνεχίζει να αλληλογραφεί όπως με τη Ζυράννα Ζατέλη «σαν σε ατέλειωτη παρτίδα πινγκ πονγκ».

  Το ταξίδι σε χάρτινους κόσμους με ποικίλες διαδρομές σε διαφορετικές κουλτούρες και αισθητικές, με ευχετήριες κάρτες που δείχνουν την επικοινωνιακή ιστορία, αλλά και μικρές προσωπικές ιστορίες γεμάτες αισθήματα, εξάπτει τη φαντασία του αναγνώστη της έκδοσης, ενώ βάζουν στον πειρασμό τον ταλαντούχο συγγραφέα – συλλέκτη τους: «να αποτολμήσω μικρά «ψυχογραφήματα» των αλληλογράφων, να διαβλέψω χαρακτήρες ή έστω την κατάσταση του θυμικού τους τη στιγμή που έγραφαν». Γιατί, όπως σημειώνει: «οι ήρωες των καρτών κάθε άλλο παρά χάρτινοι είναι και πάντως εξ ορισμού πιο αληθινοί από τους όποιους λογοτεχνικούς». (από kathimerini.gr)

   

  • Με το Βλέμμα των Παιχνιδιών 35.00

   Αθήνα 2012 Εκδόσεις Polaris (Τράπεζα Πειραιώς)  σελ. 408 Εξαιρετική Κατάσταση, Με το κουτί του Καινούριο

   Ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης με το μεράκι αρχαιολόγου, τον αυθορμητισμό παιδιού και την επιμονή μελετητή, βούτηξε στον ιδιαίτερο κόσμο των παιχνιδιών, απέκτησε μια σπάνια και πλούσια συλλογή και αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά των παιχνιδιών σε όλο τους το εύρος μέσα από ένα γοητευτικό λεύκωμα – μελέτη που επιμελήθηκαν για την Τράπεζα Πειραιώς οι εκδόσεις Polaris υπό τον τίτλο «Με το βλέμμα των παιχνιδιών».

   Κατηγορίες

   Καλάθι

   Καλάθι

   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.