Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

 • Βήματα (Κοζίνσκι) 10.00

  Tίτλος Πρωτότυπου: Steps Μετάφραση: Βαγγέλης Χατζηδημητρίου Συγγραφέας: Γιέρζι Κοζίνσκι Εκδόσεις: Γαλαξίας *Ερμείας (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: Σελίδες: 166 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο

  Οι νουβέλες του σπουδαίου Πολωνοαμερικανού συγγραφέα Κοζίνσκι αποτελούν μικρές κοινωνιολογικές μελέτες  ατόμων που ζουν σε καταπιεστικές, γραφειοκρατικές κοινωνίες. Tα Βήματα είναι ένας καθρέφτης που αντανακλά το χάος και την ηθική σύγχυση της Ευρώπης του 20ου αιώνα, ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την τρομερή βία, την κρυμμένη πάντα κάτω από το βερνίκι του πολιτισμού. Βραβευμένο με το Εθνικό Βραβείο  Βιβλίου των Ήπα.

  Ο Γιέρζι Κοζίνσκι (1933-1991) γεννήθηκε στην Πολωνία. Εβραϊκής καταγωγής, κατάφερε να διασωθεί από το ολοκαύτωμα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1957, όπου και έζησε ως την αυτοκτονία του, το 1991. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς. Μεταξύ των διακρίσεων που έλαβε για το έργο του συγκαταλέγονται: το βραβείο για το Καλύτερο Ξένο Βιβλίο στη Γαλλία (“Το βαμμένο πουλί”), το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ ( Βήματα ,Steps), ενώ για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε με το βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών των ΗΠΑ. Επί χρόνια δίδασκε αγγλικά στα Πανεπιστήμια Πρίνστον και Γέιλ, ενώ ήταν ενεργό μέλος ανθρωπιστικών οργανώσεων. (Βιογραφικό σημείωμα από το Βιβλιονετ.)

  Κατηγορίες

  Καλάθι

  Καλάθι

  Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.