Παλαιοβιβλιοπωλείο - Εκδόσεις
 • Προβολή

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

 • Ο Νέος Στρατιωτικός Ανθρωπισμός- Μαθήματα από το Κοσσυφοπέδιο 15.00

  Νόαμ Τσόμσκυ,  Μετάφραση Αθηνά Δημητριάδου, Αθήνα 2001, σελ. 320 (14*21) Μαλακό Εξώφυλλο Εξαντλημένο, Άριστη Κατάσταση

  Γράφοντας για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς ο Νόαμ Τσόμσκι θέτει ορισμένα καίρια ερωτήματα για τον Νέο Ανθρωπισμό: τι ακριβώς τον καθοδηγεί; Το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον ή τα συμφέροντα των μεγάλων; Η προσφυγή στη βία έγινε όντως εν ονόματι των αρχών και των αξιών; Ή μήπως γίναμε, για μια φορά ακόμη, μάρτυρες επιλογών ιδιοτελών αλλά και τόσο οικείων; Με τη βαθιά γνώση της ιστορίας -και με διεισδυτική επιχειρηματολογία ως προς τη συνάφεια της με τη «νέα εποχή»- ο Τσόμσκι καταρρίπτει έναν προς έναν τους ρητορικούς ισχυρισμούς πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της μάχονται για έναν κόσμο, όπου οι υπεύθυνοι για τις εθνικές εκκαθαρίσεις δεν θα έχουν πια πού να κρυφτούν. Με το μοναδικό ρωμαλέο ύφος του, ο συγγραφέας εξετάζει διεξοδικά πολλά από αυτά τα γεγονότα που «δεν είναι πρέπον» να θίγονται. Από το ότι οι κυβερνήσεις είχαν επίγνωση πως οι βομβαρδισμοί θα κλιμάκωναν τις σερβικές θηριωδίες μέχρι το ότι για χάρη του πολέμου πήγαν χαμένες πάμπολλες ευκαιρίες διπλωματικής επίλυσης του ζητήματος. Είναι δε τόσα πολλά αυτά τα γεγονότα, ώστε να δικαιολογούν ολόκληρο κεφάλαιο υπό τον τίτλο: «Το σύνδρομο της άρνησης». Δοκιμασίες απαραίτητες ώστε να μην διασαλεύεται η επίσημη εκδοχή της πραγματικότητας.

  1. «Εν ονόματι των αρχών και των αξιών»
  2. Πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών
  3. Μια αποτίμηση των ανθρωπιστικών προσθέσεων
  Α. Η σφαγή του Ρασκάκ: «Η περιγραφή των ωμοτήτων ήταν το έναυσμα για την αντίσταση»
  Β. Οι ανθρωπιστικές ανησυχίες στη δεκαετία του 1990: Ένα μικρό δείγμα
  Γ. «Ανθρωπιστική επέμβαση»
  4. Το σύνδρομο της άρνησης
  5. Το ιστορικό των διπλωματικών διαπραγματεύσεων
  6. Γιατί βία;
  7. Η παγκόσμια τάξη και οι κανόνες της
  Εκ των υστέρων
  Σημειώσεις
  Ευρετήριο

  • Στον Ίλιγγο της Αμερικής-Ταξίδια και Περιπέτειες 96 Εικόνες 12.00

   Συγγραφέας: Νίκος Δρακουλίδης, Ψευδ: Άγγελος Δόξας  Εκδόσεις: Πυρσού (Κουλτούρα) Ημ.Έκδοσης: 1941 Σελίδες: 240 (17*24) Μαλακό Εξώφυλλο

   Αθήνα- Μιλάνο- Ελβετία- Παρίσι- Νέα Υόρκη- Καναδάς- Νιαγάρας- Ντητρόιτ-Σικάγο- Γουάσινγκτον- Μαϊάμι

   Ένα βιβλίο ταξιδιωτικό που παίρνει τον αναγνώστη από την Αθήνα, τον περνάει από το Παρίσι, τον ξεμπαρκάρει στη Νέα Υόρκη και τον τριγυρνάει σε όλη την Αμερική και τον Καναδά, δείχνοντάς του τα πιο όμορφα,τα πιο ενδιαφέροντα,τα πιο παράξενα της Αμερικάνικης ζωής.

   Στις 240 σελίδες του, ο συγγραφέας παρεμβάλλει επίσης και μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες έτσι, που ο αναγνώστης έχει την εντύπωση πως ταξιδεύει μαζί του και τις ζει ο ίδιος.

   Το ταξίδι αυτό, διάρκειας 105 ημερών,  αρχίζει με το βιβλίο <<Στον Ίλιγγο της Αμερικής>> και συνεχίζεται και τελειώνει στο βιβλίο με τον τίτλο <<Στη Γοητεία των Τροπικών>>.

    

   Κατηγορίες

   Καλάθι

   Καλάθι

   Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.