Προσφορά!

31.80 24.00

Ειρμολόγιον Καταβασιών και Ειρμολόγιον Σύντομον

Βαθμολογήθηκε με 3.00 από 5 με βάση 1 βαθμολογία πελάτη
(1 αξιολόγηση πελάτη)

Συγγραφείς: Πέτρος Πελοποννήσιος, Πέτρος Βυζάντιος Πρόλογος: Γρ. Θ.Στάθης Εκδόσεις: Κουλτούρα Ημ.Έκδοσης: 1825 (1983 β’ανατύπωση 1995)  Σελίδες: 562 (17*24) Σκληρό Εξώφυλλο

Η αναστατική έκδοση της α’ εκδόσεως του Ειρμολογίου των Καταβασιών (μέλος αργό ειρμολογικό) του Πέτρου Πελοποννησίου (…) μετά του συντόμου Ειρμολογίου (μέλος σύντομο ειρμολογικό) του Πέτρου Πρωτοψάλτου του Βυζαντίου (…), που εξέδωκε στην Κωνσταντινούπολη ο διδάσκαλος Χουρμούζιος Χαρτοφύλαξ το 1825, φανερώνει δυο πράγματα μαζί· πρώτα, τη σπουδαιότητα που έχει αυτή η αυθεντική έκδοση με την αίγλη και τη λαμπράδα της γνήσιας ασματικής παραδόσεως «κατά το ύφος της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ως τα νυν [τον καιρό που την μέλισαν οι δύο αυτοί Πέτροι] ασματομελωδείται εν Κωνσταντινουπόλει», κι ύστερα τη στροφή και τη θέληση να σκύψουμε στην παράδοσή μας και, αναμερώντας τα διάφορα φτιασίδια, να ανακαλύψουμε το πρωτότυπο και γνήσιο κάλλος που μας εκφράζει σωστά και μας βοηθάει στη λογική λατρεία μας. Το τελευταίο αυτό οφείλεται πολύ και στη φιλόμουση διάθεση του εκδότη που διαισθάνεται το καλό και γνήσιο και κεντρίζει με την απόφασή του αυτή το ενδιαφέρον και των ψαλτών και των πιστών γενικότερα για γνώση της ασματικής παραδόσεως, που γεννάει την ικανότητα της διακρίσεως και στη συνέχεια την αταλάντευτη προτίμηση στα όσα καλά και γνήσια μας παρέδωκαν οι πατέρες μας. (…) (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Κωδ. Εύδοξος: 4196 5171

1 κριτική για Ειρμολόγιον Καταβασιών και Ειρμολόγιον Σύντομον

  1. Βαθμολογήθηκε με 3 από 5

    SIMON PETER

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ. Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ….ΑΛΛΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

detail product

    No detail information

about the author